Izložba “XII Međunarodni bijenalni festival umjetnosti minijature” otvorila “Bihaćko ljeto 2024”

Festival “Bihaćko ljeto”, 26. po redu, počeo je sinoć 20. juna otvaranjem izložbe “XII Međunarodni bijenalni festival umjetnosti minijature”, koju je u Gradskoj galeriji Bihać postavio Bosanski kulturni centar TK.

Djela više od 100 autora iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, učesnika najveće likovne smotre malog formata u Bosni i Hercegovini, uključući i nagrađene radove u četiri kategorije, nakon Tuzle, gdje je izložbu vidjelo nekoliko hiljada posjetitelja BKC-a, imat će priliku vidjeti i ljubitelji umjetnosti u Bihaću.

Odabrani radovi u okviru 12. Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature, koje je u JU BKC TK održano u oktobru prošle godine, u Gradskoj galeriji Bihać bit će izloženi u periodu od 20. juna do 17. jula 2024. godine, a izložbu je pripremio i postavio prof. Hari Ejubović, akademski slikar i rukovodilac galerijsko-scenskih poslova u JU BKC TK.

– Sa Gradskom galerijom u Bihaću imamo dugogodišnju saradnju, te smo za zadovoljstvom prihvatili poziv da našu manifestaciju predstavimo i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, posebno da budemo dio značajne manifestacije Bihaćko ljeto koju svake godine posjeti na desetine hiljada ljudi iz cijelog regiona. Cilj nam je da odabrane radove vidi što više ljudi, a sa tom praksom ćemo nastaviti i sa 13. festivalom za koje pripreme počinju već nakon ove izložbe – rekao nam je prof. Hari Ejubović.

Izložbu je otvorila Erna Begatović direktorica Kulturnog centra Bihać.

Nakon završetka izložbe u Bihaću autorima će radovi sa katalozima sa dvije izložbe biti vraćeni poštom, a bit će ih moguće preuzeti i lično u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.

JU BKC TK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*