BERLIN, GERMANY - OCTOBER 10: The official match ball "Fussballliebe" is presented in the Olympic Stadium on October 10, 2023 in Berlin, Germany. (Photo by Reinaldo Coddou H. - UEFA/UEFA via Getty Images)

Finalni rasplet prve grupe Eura: Sve selekcije imaju računicu, važno je i za Hrvatsku

Pred nama je rasplet prve od šest grupa na Evropskom prvenstvu, a danas ćemo saznati finalni izgled grupe A u kojoj se nalaze Njemačka, Švicarska, Škotska i Mađarska.

Na Evropskom prvenstvu danas će se igrati samo u jednom terminu, a to su utakmice od 21 sat u grupi A. Sastaju se Njemačka – Švicarska te Škotska – Mađarska, a oba duela su jako važna jer se vode bitke za različite ciljeve.

Njemačka i Švicarska razigravaju za prvo mjesto u grupi jer obje selekcije već računaju da su prošle dalje, s tim da je Njemačka to osigurala i matematički, dok Švicarska može ispasti, ali samo s nekim ludim scenarijom.

Njemačka ima dva boda više od Švicarske na prvom mjestu i jasno je da joj večeras i bod odgovara kako bi osigurala lidersku poziciju i povlašteniju situaciju u nokaut-fazi.

Drugi duel dana igraju Škotska i Mađarska, a obje selekcije pobjedom mogu proći dalje. Škotska je u boljoj poziciji jer ima bod više od Mađarske, kojoj samo pobjeda može donijeti plasman u nokaut-fazu.

Rasplet u grupi A važan je i za Hrvatsku jer bi naši susjedi u slučaju pobjede nad Italijom sutra iz grupe A dobili rivala u osmini finala. Hrvatska pobjedom nad Italijom može osigurati drugo mjesto, a ta pozicija križa se s pozicijom broj dva iz grupe A.

To znači da bi Hrvatska, naravno sve pod uslovom da dobije Italiju, mogla igrati protiv Njemačke, Švicarske i Škotske, jer sve te selekcije mogu završiti na drugoj poziciji grupe A nakon večerašnjih utakmica.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*