(Foto) Sjajan start sezone, zlato za Mujkanovića u Kruji

Tuzlanski vozač i član Splitskog auto kluba Armin Mujkanović ovog vikenda je slavio na brdskoj auto trci Kruja u Albaniji, koja se boduje za Prvenstvo Centralnoeuropske zone.

Iako je staza bila zahtjevna, Mujkanović koji je ove sezone promijenio klasu i automobil, vrhunskim je vožnjama stigao do prve ovogodišnje pobjede. Iako je Yugo pripremljen za svega osam dana pokazao se konkurentnim, te je Mujkanović pravio bolja vremena na ovoj stazi nego sa Hondom Integrom Type R.

Ovo je brilijantna uvertira u novu sezonu u kojoj će ovaj Tuzlak nastupati sa vozilom koje je jako atraktivno za publiku, jer sve fascinira Yugo koji je toliko brz, a neke sjeti i na prošla vremena kada su sa Yugom pravili svoje prve kilometre.

Boravak u Albaniji ostat će ekipi iz Tuzle u lijepom sjećanju, a za Mujkanovića je ovo samo još jedna stepenica u karijeri, koja je možda tek prva u nizu ka osvajanju nove titule.

Iskrene čestitke našem mladom vozaču koji dokazuje da u Bosni i Hercegovini, pa i samoj Tuzli još uvijek postoje oni koji žive za auto sport.

(Press A.M./RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*