Prvomajsko druženje Imamovića i djece sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Na Panonskom jezeru danas je održano tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Jasmina Imamovića i njegovih saradnika sa djecom sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Za djecu je bila pripremljena zakuska uz zabavni program. Ništa ih nije spriječilo da uz muziku i ples uživaju u sunčanom danu i druže se sa svojim roditeljima i prijateljima. Društvo im je pravio i gradonačelnik Jasmin Imamović.

I na licima roditelja vidjela se sreća, kako kažu,  zahvalni su što se gradske vlasti svake godine sjete djece sa posebnim potrebama i održe jedno ovako druženje.

Druženju su prisustvovati štićenici Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, “Majke hendikepirane djece ” u Tuzli, “Koraci nade” u Tuzli, UG Korak po korak Tuzla, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, URODIOL Tuzla , Udruženje građana oštećenog vida u Tuzli i štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*