Turski orkestri održat će dva koncerta na Trgu slobode u Tuzli

U sklopu posjete Bosni i Hercegovini, turski orkestri Moderni vojni orkestar TÜRKAY i Osmanski vojni orkestar Mehter, od 26. juna do 3. jula održat će nekoliko koncerata u gradovima Bosne i Hercegovine. Na Trgu slobode u Tuzli, u četvrtak, 27. juna, i ponedjeljak, 1. jula, građani Tuzle će imati priliku uživati u spoju tradicionalne i moderne muzike sa spektakularnim nastupima ovih orkestara.

TÜRKAY orkestar, poznat kao Harmony Stars Orchestra, izvodi širok repertoar koji obuhvata prearanžirane instrumentalne kompozicije u žanrovima popa, jazza, lagane muzike i narodnih pjesama, održat će koncert u četvrtak, 27. juna u 20 sati, na Trgu slobode. Ovaj orkestar, redovno nastupa na prestižnim događajima širom svijeta, predstavljajući kulturnu baštinu Republike Turske.

Mehter, simbol turske vojne tradicije, će također svojim nastupom oduševiti publiku svojim izvedbama, u ponedeljak, 1. jula, sa početkom u 19 sati. Kroz vjekove, Mehter je predstavljao kulturni identitet Turske, čineći ovaj orkestar jednim od najznačajnijih kulturnih dobara zemlje.

Pozivamo sve građanke i građane Tuzle da se pridruže ovim  kulturnim događajima na Trgu slobode, gdje će moći uživati u vrhunskoj muzici i tradiciji Turske.

Grad Tuzla

Jedan komentar

  1. Thank you for the auspicious writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to more added agreeable from you By the way how could we communicate

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*