Sud u Prištini osudio četiri osobe za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića

Osnovni sud u Prištini proglasio je krivim Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragišu Markovića i Žarka Jovanovića krivim za pomaganje u ubistvu predsjednika Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića i osudio trojicu od četvoro okrivljenih na kazne od četiri do 10 godina zatvora.

Rošić je osuđen na 10 godina zatvora, a Marković i Jovanović na po četiri godine.

Spasojević je osuđen na novčanu kaznu od 4.500 eura, a ukoliko ne može da je plati, kazna će biti preinačena u zatvorsku od četiri i po godine.

Ovo je prvostepena presuda, a osuđeni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Silvanu Arsović sud je oslobodio optužbi, a za optuženog Radeta Basaru ranije je odlučeno da se odustaje od optužnice, prenio je RTS.

Niko od optuženih nije prisustvovao izricanju presude, a tokom sudskog procesa bilo im je dozvoljeno da se brane sa slobode.

Oni su osuđeni po trećoj, dopunjenoj optužnici tužilaštva, podignutoj 2020. godine.

Optužnica nije podignuta protiv izvršioca ili nalogodavaca, već protiv lica koja su navodno bila dio organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića.

Jedan od vodećih srpskih političara na Kosovu Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, a sudski proces je počeo u julu 2021. godine. 

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*