Svi najbolji bh. atletičari i atletičarke prijavljeni za Državno seniorsko prvenstvo BiH u Zenici

Atletski klub Zenica tokom vikenda će biti domaćin Državnog seniorskog prvenstva na otvorenom za 2024. godinu, koji se, u organizaciji Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, održava na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u tom gradu te na kojem bi trebali nastupiti svi najbolji bh. atletičari i atletičarke, potvrdio je za Fenu generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

On je potvrdio kako će sigurno nastupiti bacač kugle Mesud Pezer, kojem će glavni konkurent za naslov biti mladi Nermin Štitkovac, a na spisku učesnika trke na 800 metara nalaze se Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Nastupit će i bh. rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić, srednjeprugašica Jelena Gajić…

“Rok za prijavu je istekao, a nastup su prijavili svi oni koji u ovom trenutku nešto znače u bh. atletici. Oni će se boriti za norme i naslove državnog prvaka, ali i vrijedne novčane nagrade Federalnog ministarstva sporta, koje svakog pobjednika po disciplinama nagrađuje sa po 2.500 KM”, istakao je Kevelj.

Prvog dana takmičenja počinju u 16.30, a drugog dana, u nedjelju, u 16 sati. Prvog bi dana trebali nastupiti bacači Pezer i Mileusnić, a drugog dana srednjeprugaši Tuka i Mujezinović, koji jure i norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pezer i Mileusnić su prije 10 dana u Zenici nastupili na 15. međunarodnom mitingu, na kojem su pobijedili u svojim disciplinama, dok Mujezinović i Tuka nisu nastupili na tom takmičenju.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*