Turski Pegasus uspostavlja letove iz Tuzle, na pomolu dovođenje još jedne aviokompanije

Turska aviokompanija Pegasus Airlines od augusta ove godine zvanično će uspostaviti direktne letove sa Međunarodnog aerdoroma u Tuzli ka Istanbulu. Ovo je potvrdio za Klix.ba direktor tuzlanske zračne luke Dževad Halilčević.

Aviokompanija Pegasus Airlines nakon Sarajeva širi svoje djelovanje u Bosni i Hercegovini te će od 3. augusta ove godine uspostaviti direktnu liniju iz Tuzle ka Istanbulu.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, ova turska aviokompanija jučer je zvanično dobila odobrenje Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA).

“Aviokompanija Pegasus Airlines najavila je redovno uspostavljanje linija od 3. augusta ove godine, a u okviru našeg ljetnog reda letenja, odnosno do kraja oktobra. Nama je sada ostalo potpisivanje četiri ili pet ugovora, čime će naša saradnja biti ozvaničena”, kazao je za Klix.ba Halilčević.

Pegasusov avion putnike će prevoziti jednom sedmično i to subotom, a uskoro se očekuje i pokretanje sistema za prodaju karata. Halilčević navodi da je ova saradnja od velikog značaja za tuzlanski aerodrom.

“Konekcije Pegasus Airlinea su veoma dobre za dalji nastavak putovanja. Svi aerodromi u BiH i regiji se bore za uspostavljanje saradnje sa njima, a mi smo u tome pored Sarajeva uspjeli. Naše vjerovanje je da će naša saradnja dugoročno trajati, ali ona će biti uslovljena odzivom putnika”, ističe Halilčević.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, tokom iduće sedmice izvjesno će biti uspostavljena saradnja i sa još jednom aviokompanijom.

Uz dolazak Pegasusa svoju poslovnu politiku mijenja i Wizz Air koji povećava broj sedmičnih operacija. Tokom septembra sedmični letovi iz Memmingena za Tuzlu se povećavaju sa tri na pet letova. Također, Wizz Air dodaje i treći let za Basel te četvrti za Dortmund.

S Pegasusovom operacijom, iz Tuzle će u konačnici biti realizirano 13 letova sedmično, odnosno 17 ukoliko se ubroje i charter letovi koje obavljaju Tailwind i Freebird za Antaliju.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*