Venecuela i Ekvador u četvrtfinalu Kopa Amerike

Venecuela je u nedjelju u Teksasu pobijedila Jamajku s 3-0 i tako zapečatila prvo mjesto u skupini B i osigurala četvrtfinale Kopa Amerike s Kanadom, a plasman u četvrtfinale iz te skupine osigurao je i Ekvador.

Pobjedu Vencueli osigurali su Eduardo Bello (49) i Salomon Rondon (56.) golovima početkom drugog poluvremena i Eric Ramirez pogotkom u 85. minuti.

Venecuela je već rezervirala svoje mjesto u posljednjih osam pobjedama nad Ekvadorom i Meksikom i trebao joj je samo bod protiv već eliminirane Jamajke da osvoji prvo mjesto u skupini i izbjegne branitelja naslova Argentinu u sljedećem kolu.

Venecueli se u osmini finala pridružio Ekvador, koji se kvalificirao zahvaljujući boljoj gol-razlici nakon što je u drugom susretu u skupini odigrao 0-0 s Meksikom. Meksiku je bio dosuđen jedanaesterac u sedmoj minuti sudačke nadoknade kada se činilo da je Torres srušio Guillerma Martineza, ali je odluka poništena nakon pregleda VAR-a.

Ekvador, koji želi doći do svog prvog polufinala otkako je bio domaćin turnira 1993. godine, igrat će u četvrtfinalu s braniteljem naslova Argentinom.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*