Vijeće ministara BiH će prvi put u historiji umjesto u Sarajevu zasjedati u Mostaru

Predsjedavajuća vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, je zakazala novu sjednicu ovog vrhovnog organa vlasti, no po prvi put u njenoj historiji ona će bit održana u Mostaru.

U pozivu iz Vijeća ministara koji je poslan članovima, sjednica će se održati u četvrtak, 4. jula, u zgradi institucija Bosne i Hercegovine u Mostaru. Ova zgrada se nalazi u Ulici kneza Domagoja, u neposrednoj blizni centrale HDZ-a BiH.

Ovo je po prvi put u historiji da se sjednica Vijeća ministara održava van Sarajeva u zgradi institucija Bosne i Hercegovine.

Kakav će biti dnevni red bit će objavljeno naknadno, no izvjesno je da će se na njemu naći usvajanje državnog budžeta, što je i danas najavio predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Kada je riječ o pravilima, u poslovniku je navedeno da “po pravilu, Vijeće ministara održava svoje sjednice u sjedištu Vijeća ministara u Sarajevu, u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, Trg Bosne i Hercegovine broj 1”.

Kao razlog za neodržavanje sjednice u Sarajevu spominje se kvar na klima uređajima u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, no postavlja se pitanje zašto se onda sjednica nije mogla održati u nekoj drugoj instituciji u Sarajevu, poput zgrade Vlade Federacije BiH, zgradi Vlade Kantona Sarajevo ili nekoj drugoj instituciji u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*