Sombor, 26. juna 2021. - Cele noci olujno nevreme zahvatilo je do jutarnjih sati okolinu Sombora. Jaka grmljavina sa lokalnom kisom pracena je neverovatnim brojem munja koje su osvetljavale ovaj deo Vojvodine. U Srbiji se u subotu ocekuje promenljivo oblacno i malo svezije vreme, mestimicno sa kisom i pljuskovima sa grmljavinom. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

Vatrogasci-spasioci noćas intervenisali na 50 lokacija širom Srbije zbog obilnih padavina

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije intervenisali su tokom noći na 50 lokacija u Beogradu, kao i u Sremskom, Braničevskom, Borskom, Južnobanatskom, Južnobačkom, Mačvanskom i Podunavskom okrugu na otklanjanju posljedica obilnih padavina.

Prema navodima MUP-a, najviše intervencija tokom noći obavljeno je na teritoriji Beograda, gdje je na 28 lokacija intervenisalo skoro 100 vatrogasaca sa 33 vozila i pumpom. 

“U 15 intervencija pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na uklanjanju stabala, kao i u šest požara izazvanih gromom, dok su, između ostalog, u tri intervencije bili angažovani na uklanjanju limenog krova i izvlačenju potopljenog vozila”, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici tog sektora angažovani su tokom noći i u gašenju 11 požara izazvanih udarom groma u Rumi, Koceljevi, Smederevu i Beogradu, kao i na uklanjanju stabala na 23 lokacije u Beočinu, Pančevu, Alibunaru, Požarevcu, Golupcu i Beogradu.

Vatrogasci-spasioci su u Beočinu iz automobila na koji je usljed nevremena palo drvo, evakuisali jednu osobu koja tom prilikom nije povrijeđena, a pomagali su i stanovništvu u crpljenju vode na devet lokacija u Bačkoj Palanci, Staroj Pazovi, Smederevu i Beogradu.

Na svim intervencijama do sada, angažovana su 154 vatrogasca-spasioca sa 54 vozila i devet pumpi.

“Pripadnici Sektora za vanredne situacije su i dalje na terenu i intenzivno rade na saniranju posljedica nevremena”, piše u saopštenju. 

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*