Obavljanje stručne prakse u Zavodu za psihološku i socijalnu zaštitu JZU UKC Tuzla

“Okvirnim sporazumom o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji između JZU UKC Tuzla i JU Univerziteta u Tuzli, zaključenim u martu tekuće godine, omogućeno je da osim studenata Medicinskog fakulteta, Farmaceutskog fakulteta i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, stručnu praksu, vježbe i klinički staž u JZU UKC Tuzla mogu obavljati i studenti Filozofskog fakulteta. S tim u vezi, studenti IV godine prvog ciklusa studija psihologije sa Filozofskog fakulteta, pod mentorstvom Nedima Prelića, kliničkog psihologa iz Zavoda za psihološku i socijalnu zaštitu JZU UKC Tuzla, započeli su obavljanje stručne prakse u našoj Ustanovi.

Kroz obavljanje stručne prakse, studenti su se upoznali sa strukturom i organizacijom naše ustanove, poslovima i zadacima psihologa, etičkim principima, pravnim aktima Ustanove, te su se kroz prisustvo različitim oblicima rada sa korisnicima u okviru tretmana i procjene,  upoznali sa radnim zadacima i oblicima rada psihologa u Ustanovi, što podrazumijeva rad u ambulanti za odrasle,  rad u dječijoj ambulanti, te rad sa pacijentima na bolničkom liječenju, kao i sa tehnikama, instrumentima kojima se klinički psiholog koristi u svom radu, njihovom svrhom, namjenom i ograničenjima.

V.d. Načelnica Zavoda dr.sc. Samra Mahmutović, dipl. socijalni radnik će u saradnji sa Sektorom za naučno istraživački rad i stručno usavršavanje JZU UKC Tuzla i Filozofskim fakultetom odsjek “Socijalni rad” u narednom periodu poduzeti aktivnosti u cilju organizacije i obavljanja stručne prakse i vježbi za studente Socijalnog rada za narednu akademsku godinu 2024/25.”

(Zavod za psihološku i socijalnu zaštitu JZU UKC Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*