MVP Srbije uputio protestnu notu MVP BiH: Ministarstvo odbilo primiti ‘politički pamflet pun historijskog revizionizma’

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 11. jula stigla je protestna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, koju je MVP BiH odbilo primiti. 

“Samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve Bosance i Hercegovce”, naveli su iz Ministarstva.

Dodaje se kako političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid.

“Države članice UN koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Stoga, dostavljeni politički pamflet pun historijskog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti”, stoji u saopćenju objavljenom na Platformi X.

(BHRT/RTV7)

Jedan komentar

  1. I was suggested this web site by my cousin Im not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble You are incredible Thanks

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*