Novo obraćanje Trumpa Amerikancima nakon napada: Spasio me Bog, nećemo se bojati

Bivši predsjednik SAD-a i republikanski kandidat za novi mandat na čelu države Donald Trump ponovo se oglasio nakon pokušaja ubistva te je poslao poruku svim simpatizerima.

Trump se naciji obratio putem društvene mreže Truth Social te se zahvalio svima koji se brinu za njegovo stanje.

“Samo je Bog spriječio da se dogodi nezamislivo. Nećemo se bojati već ćemo umjesto toga ostati otporni u našoj vjeri i prkosni pred licem Zla. Naša ljubav ide prema ostalim žrtvama i njihovim porodicama. Molimo se za oporavak ranjenih, a u srcima čuvamo uspomenu na našeg ubijenog građanina”, rekao je Trump.

Naglasio je kako Amerikanci moraju biti ujedinjeni nakon svega.

“U ovom trenutku važnije je nego ikad da budemo ujedinjeni i da pokažemo svoj pravi karakter kao Amerikanci te da ostanemo snažni i odlučni i ne dozvolimo zlu da pobijedi. Zaista volim našu zemlju, volim vas sve i radujem se razgovoru s vama u Wisconsinu tokom naredne sedmice”, poručio je Trump.

Trump je na svojoj društvenoj mreži i jutros poslao poruku građanima te je govorio o detaljima napada.

“Za sada se ništa ne zna o čovjeku koji je pucao, a koji je sada mrtav. Pogođen sam metkom koji mi je probio gornji dio uha. Odmah sam znao da nešto nije uredu. Čuo sam fijuk, pucnje i odmah osjetio kako probija kožu. Bilo je dosta krvi pa sam shvatio šta se dešava. Bog blagoslovio Ameriku”, rekao je Trump.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*