Tuzla Guitar Week: Nakon spektakla na Ilinčici večeras završni koncert

Vrijeme je za ovogodišnji posljednji u nizu koncert u okviru Sedmice gitare u Tuzli.

Još uvijek su pod utiscima umjetnici, učesnici i publika nakon fenomenalnog koncerta koji je u četvrtak navečer održan na Izletištu Ilinčica, kada je renomirani CIPRA gudački kvartet iz Beča nastupio sa svjetskim a našim SaneLom Redžićem na gitari, umjetničkim direktorom Sedmice gitare.

Iako su koncerti održavani svake druge večeri, učesnici su svakoga dana tokom trajanja Sedmice gitare vrijedno radili sa predavačima. Osam predavača koji su u Tuzlu stigli iz različitih dijelova regiona i Europe su svakoga dana održavali majstorske radionice i prenosili svoje iskustvo i znanje onima koji žele usavršiti svoje sviranje gitare.

Jučer je, između ostalog, violinistkinja Andrea Nikolić, članica CIPRA gudačkog kvarteta iz Beča, održala predavanje u Međunarodnoj galeriji portreta po nazivom „Razvoj karijere sa Andreom Nikolić, savjeti i iskustva“.

Kao i proteklih godina, večeras će biti održan završni koncert učesnika u Ateljeu Ismet Mujezinović sa početkom u 19.00 sati, kada će se publika moći uvjeriti u rezultate rada proteklih dana i načina na koji su učenici usvojili naučeno.

2 0 komentara

  1. Its like you read my mind You appear to know a lot about this like you wrote the book in it or something I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit but instead of that this is fantastic blog An excellent read I will certainly be back

  2. Your blog is a constant source of inspiration for me. Your passion for your subject matter is palpable, and it's clear that you pour your heart and soul into every post. Keep up the incredible work!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*