U Tuzli snimljen igrani film ‘Sve si u pravu’

Bosanskohercegovačka kinematografija postala je bogatija za još jedan igrani film, a riječ je o ostvarenju “Sve si u pravu”, za koje režiju potpisuje tuzlanski umjetnik Azur Jahić.

Film donosi splet priča koje savršeno oslikavaju aktuelno vrijeme u kojem živimo, a u kojem smo izloženi različitim izazovima, posebno onima koji pokušavaju pogaziti moralnost i etičnost.

Jahić je tekst za ovo filmsko ostvarenje počeo pisati u vremenu pandemije koronavirusa, a veoma brzo njegova razmišljanja su ostajala na papiru. 

– Ekranizirao sam priču koja oslikava naše današnje živote, odnosno jasno se uklapa u vrijeme u kojem živimo. Gledatelji će imati priliku vidjeti ljude koji su izrazito etični i moralni, međutim, situacije ih navode u sukobe sa samim sobom. Generalno, danas je veoma teško ostati čist kao suza jer i najispravniji ljudi prije ili kasnije moraju pokleknuti – kaže Jahić.

Film suštinski prati muškarca, koji je odrastao u porodici s velikim moralnim načelima, ali ga okrutnost bh. sistema odvodi u sasvim drugom smjeru. Krajnja odluka koju donese ostavit će najviše refleksija u ostatku njegovog života. 

– Obična osoba je ta koju sistem gazi, bez mogućnosti da napreduje i dobije zaposlenje. U jednom trenutku, nalazi se u takvoj situaciji u kojoj mora donijeti odluku o tome da li će zadržati svoja moralna načela i ostati čistog obraza, ili će ipak prevagnuti na onaj tas vage koji je pun i koji mu donosi mnogo toga – priča Jahić. 

Film je sniman na tuzlanskim lokacijama, a uloge su utjelovili Armin Filipović, Irfan Kasumović, Jasmina Čelebić-Tanović, Jasmina Dedić-Ibrić, Midhat Kušljugić, Mirza Ćatibušić, Milenko Iliktarević, Irma Zukić, Luka Spasojević, Mirza Mujagić i Damir Kahrimanović. 

Muziku potpisuju Edvin Hadžić i Azur Jahić, za maske je bila zadužena Una Stjepić, dok je kostimografkinja Vesna Teodosić. Uz Jahića, za snimanje kamerom je bio zadužen i Jasmin Jatić. 

Premijerno prikazivanje filma očekuje se na jesen u Tuzli, a do tada gledatelji mogu pogledati trailer koji je objavljen prije nekoliko dana. 

Azur Jahić je tuzlanski kantautor, tekstopisac i video kreator, a njegov stvaralački opus je prilično bogat. Osim što je napisao i komponovao više od 100 pjesama za druge izvođače u svim žanrovima, autor je humoristične TV serije “Amidžići”, kao i okvirno 170 epizoda TV emisija za djecu.

Potpisao se i kao kompozitor za brojne dokumentarne i zabavne TV serije, producirao je pozorišne predstave, a na sve to je i autor kratkog igranog filma “Radio”, saopćila je Piksi – Produkcija muzičkih djela, televizijskih i filmskih sadržaja.

Jedan komentar

  1. Temp Mail I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*