Prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene nakon terorističkog napada u Zvorniku

Tužitelj iz specijalnog istražnog tima za istragu terorističkog akta u Zvorniku, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Mjera pritvora bit će predložena za osumnjičene Avdulaha-Fatih Hasanovića, zv. “Buco” rođen 29.04.1991. godine u Zvorniku i Kasima Mehidića, zv. “Kale” rođen 15.07.1975. godine u Zvorniku.

Između ostalog, pritvor će biti predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog općih okolnosti izvršenja kaznenog djela, kojim je izazvano narušavanje sigurnosti građana BiH.

Tužitelj specijalnog istražnog tima, danas je s istražiteljima, suradnicima i policijskim djelatnicima boravio na terenu na području Kalesije, s ciljem poduzimanja istražnih radnji i prikupljanja dokaza.

Sve aktivnosti koordinira i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Specijalni istražni tim, zajedno s policijskim agencijama i partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, poduzimaju intenzivne aktivnosti s ciljem potpunog rasvjetljavanja počinjenog terorističkog akta, utvrđivanja motiva, kao i otkrivanja svih osoba, koje su bile uključene u počinjenje ovog terorističkog čina.

– Tužiteljstvo BiH ima nulti stupanj tolerancije prema bilo kakvim oblicima terorizma ili podržavanja terorističkih aktivnosti na bilo koji način, te će zajedno s policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju svih osoba koje su uključene u terorističke aktivnosti ili na bilo koji način podržavaju terorističke aktivnosti i za te osobe će u sudskim postupcima biti tražene rigorozne kazne – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*