Gradonačelnik Lugavić primio predstavnice Udruženja građana Etno klub „Kicelj“

Danas je u Gradskoj upravi gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, primio predstavnice Udruženja građana Etno kluba „Kicelj“ iz Tuzle, predsjednicu Mirsadu Havel i Lejlu Dervišević prof. Bosanskog jezika i književnosti. Ovom prilikom su razgovarali o novim idejama za uređenje Kicelja koji je veoma atraktivna i draga lokacija svih građanki i građana Tuzle, a sve kako bi se unaprijedio kvalitet Kicelja kao značajne turističke destinacije Grada Tuzla.

Predsjednica Udruženja građana Etno klub „Kicelj“, Mirsada Havel se zahvalila Gradonačelniku na saradnji i prijemu te istakla “Da joj je jako drago što Gradonačelnik Tuzle ima sluha za saradnju sa narodom i što smo uspjeli da na Kicelju napravimo turističku destinaciju. Takođe je kazala da joj je iznimno drago što Udruženje može da u prirodi predstavi našu Bosansku tradiciju. Istakla je dobru saradnju iz godine u godinu sa Gradom Tuzla kroz manifestaciju Ljeto u Tuzli, te kazala da će i ove godine na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta u 17 sati Udruženje obilježiti ovaj značajan dan i to je jedan skroman doprinos Udruženja razvoju lokalne zajednice kada su u pitanju događaji, turizam i naša tradicija. Također će biti predstavljena hrana sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona a bit će pozvana i udruženja i građani koji godinama surađuju sa Udruženjem. Predsjednica se zahvalila Gradonačelniku Lugaviću što im je uljepšao Grad i izrazila zahvalnost na pomoći u radu Udruženja”.

Sastanku je prisustvovala pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Asja Redžić.

Grad Tuzla

Jedan komentar

  1. Wow wonderful blog layout How long have you been blogging for you make blogging look easy The overall look of your site is great as well as the content

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*