Turska podnijela zahtjev da se pridruži tužbi protiv Izraela

Turska je podnijela zahtjev Međunarodnom sudu pravde u Hagu da se pridruži tužbi Južnoafričke Republike protiv Izraela za genocid.

Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova Onču Kečeli saopštio je ranije da će zahtjev podnijeti turski ambasador u Holandiji.

“Nijedna država na svijetu nije iznad međunarodnog prava. Slučaj pred Međunarodni sudom pravde veoma je važan kako bi se osiguralo da zločini koje čini Izrael ne prođu nekažnjeno”, naveo je Kečeli u objavi na društvenoj mreži “Iks”.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan optužio je Izrael za genocid i tražio je da to bude kažnjeno pred međunarodnim sudovima i kritikovao je zapadne države zbog podrške Izraelu, podsjeća AP.

Tel Aviv snažno odbacuje optužbe za genocid i tvrdi da je sukob u Gazi legitimna odbrambena akcija protiv militanata iz palestinske islamističke organizacije Hamas zbog njihovog upada na jug Izraela 7. oktobra, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, a 250 je odvedeno u zarobljeništvo.

Nikaragva, Kolumbija, Libija, Meksiko, Španija i palestinski zvaničnici tražili su da se priključe tužbi. Sud još nije objavio odluku o njihovim zahtjevima.

bhrt

4 0 komentara

  1. Telif hakkı koruma yasası SEO optimizasyonu, web sitemizin trafiğini büyük ölçüde artırdı. https://www.royalelektrik.com/asik-veysel-mahallesi-elektrikci/

  2. Kadıköy elektrikçi olarak kadıköy ilçesine yakın bir konumdayız. Hizmetlerimizi en iyi ekipmanlar ile en uygun fiyatlara yapıyoruz Kadıköy Elektrik Ustası. Kadıköy merkez ve kadıköyün bütün mahallerine profosyonel hizmet kalitesi ile hizmet veriyoruz. https://kansabook.com/ustaelektrikci

  3. Alguém essencialmente ajudou a tornar os artigos significativos. Id state Esta é a primeira vez que visitei sua página da web e até agora me surpreendi com a pesquisa que você fez para tornar este post incrível Trabalho fantástico

  4. Usually I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very compelled me to take a look at and do it Your writing style has been amazed me Thank you very nice article

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*