(Video) Ovog vikenda završen 10. Memorijalni turnir Kemal Ibrahimović Kemo

Na turniru su učešće uzele ekipe : NK Mramor – Mramor, FK Sloboda (juniori), FK Mladost Kikači i FK Mladost Solina.

 Prvog dana turnira odigrane su polufinalne utakmice. Ekipa domaćina FK Mladost Solina nakon izvođenja jedanesteraca pobjedila je ekipu NK Mramor rezultatom 6:5 (1:1 nakon regularnih 90 minuta susreta).U drugoj utakmici ekipa Mladosti Kikača savladala je ekipu FK Sloboda (juniori) rezultatom 4:1.

Drugog dana trunira slijedilo je veliko finale. Snage su odmjerili domaćin turnira ekipa FK Mladost Solina i FK Mladost Kikači. Redale su se šanse na obje strane ali nakon prvih 45 minuta rezultat je glasio 0:0.

 Drugo poluvrijeme  bolja igra domaće ekipe, nekoliko promašenih veoma izglednih prilika i na kraju kako to u fudbalu i biva, nakon jedne lošije reakcije u odbrani gosti postižu pogodak za  0:1 što će se ispostaviti kao konačan rezultat susreta.

 Konačan poredak turnira :

1.       FK Mladost Kikači

2.       FK Mladost Solina

3.       NK Mramor Mramor.

Nakon završetka turnira upriličeno je uručivanje nagrada za najbolje ekipe i pojedince. Nagrade su uručili Zehra Ibrahimović ispred FK Mladost Solina i Kemine porodice, kao i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić. Opširnije u izjavi Jasmina Jogunčića,predsjednika Izvršnog odbora FK mladost Solina

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*