Servisne informacije za 26. august: Poboljšanje po pitanju dnevnog vodosnabdijevanja

Iz MUP-a TK saznali smo da je protekla 24 sata javni red i mir narušen je 4 puta. Evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela na području TK. Dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice teško povrijeđeno dok se za jedno lice ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Ostalih događaja bilo je ukupno 6.

Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, građanima je ukupno pruženo 256 zdravstvenih usluga.

Dežurni vatrogasci PVJ Tuzla su u protekla 24 sata obavili dvije tehničke intervencije. Gasili su požar na stambenoj kući u Maloj Solini, požar niskog rastinja u šumi u Vršanima te jedan zapaljeni kontejner.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla saopštili su da će danas doći do planiranih obustava u vodosnabdijevanju u istočnom dijelu Grada Tuzla od OŠ “Slavinovići” . Do obustave će doći zbog radova na cjevovodu. U periodu od 8 sati do završetka radova.

Ovoga jutra dio naselja Sarajac je bez vode zbog kvara na cjevovodu a isti će biti otklonjen tokom dana.

Usljed poboljšanja stanja na izvorištima trenutno su stvoreni uslovi za poboljšanje vodosnabdijevanja svih mjesnih zajednica na području Grada Tuzla (poboljšanje po pitanju dnevnog vodosnabdijevanja), što ne stvara preduslov za stavljanje Rasporeda distribucije vode u uslovima otežanog vodosnabdijevanja van snage.

Raspored distribucije vode u ovim uslovima otežanog vodosnabdijevanja je sljedeći:

Centar Grada (od Male Pijace do Doma zdravlja, te naselja Slatina, Mandići, Dragodol, Batva, Solana te ulica Rudarska, Krečanska, Paša bunar i 18. Hrvatske brigade) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 21 do 05 sati ujutro.

Zapadni dio Grada (naselja Ljubače, Mramor, Miladije, Lipnica i Bukinje) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 10 sati do 15 i 30, i u periodu od 22 sata do 05 ujutro.

Istočni dio Grada (naselja Solina, Brčanska Malta – Šabana Zahirovića, Zlokovac, Ši Selo, Slavinovići, Sepetari, Križani, Simin Han, Gornja Tuzla, Požarnica, Čaklovići, Vasići) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 10 sati do 15 i 30, i u periodu od 22 sata do 05 ujutro.

Odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija se po planu i programu za današnji dan, kažu u JKP Komunalac Tuzla.

6 0 komentara

  1. Real Estate I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!

  2. Real Estate I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*