Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine

U Federaciji Bosne i Hercegovine je danas Dan žalosti, povodom trostrukog ubistva u Gimnaziji u Sanskom Mostu.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je ovu odluku radi izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama žrtava.

Dan sahrane posljednje žrtve ubistva, navode iz Vlade, proglašen je Danom žalosti.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih organa vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih lica na području Federacije Bosne i Hercegovine, a na javnim mjestima ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera

Vlada će dati i preporuku da se na prvi dan školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine oda počast žrtvama minutom šutnje.

5 0 komentara

  1. Mygreat learning naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

  2. SEO güncellemeleri SEO optimizasyonu, web sitemizin trafiğini büyük ölçüde artırdı. https://www.royalelektrik.com/esenler-nine-hatun-elektrikci/

  3. Real Estate This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*