Članovi porodice u posjeti novorođenoj britanskoj princezi

Majka i sestra vojvotkinje od Kembridža Kejt došle su danas u Kensingtonsku palatu u Londonu da posjete njenu novorođenju kćerku, novu princezu koja je provela prvu noć u domu s roditeljima.

Vojvotkinja od Kembridža rodila je jučer kćerku, koja je četvrta u nasljednom lancu za britanski tron. Bebu su juče popodne majka i otac, princ Vilijam, odveli u Kensingtonsku palatu, njihovu londonsku rezidenciju u Londonu.

Poslije posjete Kerol i Pipe Midlton, u posjetu novoj princezi stigli su i Vilijamov otac, princ od Velsa, princ Čarls, i njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola.

Ime nove princeze, koja je drugo dete Kejt i Vilijama i sestra princa Džordža, moglo bi da bude objavljeno kasnije danas, navodi BBC.

Kladioničari navode da su imena Šarlot i Alis među favoritima, a slijede Olivija, Viktorija i Elizabet.

Kejt i Vilijam su čekali dva dana da objave ime svog prvog djeteta, poslije njegovog rođenja 22. jula 2013. – Džordž Aleksandar Luis.

Nedjeljni listovi u Britaniji skoro svi su cijelu prvu stranu posvetili rođenju i fotografijama nove princeze.

Princeza je rođena jučer ujutro i bila je teška tri kilograma i 714 grama.

Londonski most bio je jedan od spomenika grada koji je sinoć bio osvjetljen u rozu boju u čast nove princeze.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridza provesće narednih nekoliko dana u Kensingtonskoj palati, a zatim se očekuje da će optutovati u njihov dom u Norfolku.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*