XVI međunarodni susreti raftera “Raftlook 2024” od 13. do 15. septembra na Panonskim jezerima

Iz Raft-eko kluba „Accent“ Tuzla pozvali su sve zainteresovane zaljubljenike/ice u adrenalinske sportove, prirodu i dobro druženje da svojim prisustvom uveličaju odvijanje sportsko-manifestacionog događaja pod nazivom „Raftlook 2024“ odnosno XVI međunarodne susrete raftera/ki iz Bosne i Hercegovine i regiona, koji će se održati na Panonskim jezerima u Tuzli 13., 14. i 15. septembra u organizaciji Raft-eko kluba „Accent“ Tuzla.

Raft-eko klub „Accent” Tuzla jedan je od najstarijih rafting klubova u Bosni i Hercegovini nastao u Tuzli koja ima hendikep da nema veliku rijeku za raft takmičenja.

– Organizovanjem susreta raftera/ki, koji su postali tradicionalan događaj u našem gradu, želimo da pokažemo da ono što su građani/ke Tuzle i naši članovi/ice napravili sa puno ljubavi i odricanja, može da se mjeri sa uspjesima drugih događaja raft klubova koji se mogu pohvaliti prirodnim ljepotama rijeka kakve su Una, Neretva, Drina, Krivaja, Vrbas, Bosna i dr. „Raftlook 2024“ za glavni cilj ima popularizaciju raftinga kao adrenalinskog sporta, koji također okuplja zaljubljenike/ice u prirodu, a ovakvi susreti su ujedno i prilika za demonstriranje rafterskih vještina, prezentaciju opreme i neizostavno lijepo druženje – poručili su organizatori.

Ulaz na sam događaj je besplatan.

(tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*