BiH sutra otvara most Hercegovina

Veliki most kod Počitelja nazvan Hercegovina, koji je dio autoceste na koridoru Vc između Budimpešte i Ploča, bit će pušten u promet sutra, 4. septembra.

Planirana je svečanost otvaranja na koju je pozvan veliki broj visokih uzvanika i dužnosnika, kako iz BiH tako i iz okružja i Europske unije, a u sklopu službenog posjeta BiH otvaranju mosta će prisustvovati i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković. Iz Autocesta Federacije BiH su najavili i svečani program koji će svojim nastupima obogatiti Hrvatska glazba Mostar, klapa Drača, Antonija Batinić i HKUD Rodoč, kao i vatromet uz presijecanje vrpce.

Most Hercegovina bi za sve korisnike trebao biti u funkciji od četvrtka, 5. septembra, u podne. Svi oni koji od tog trenutka putuju iz smjera Mostara prema Republici Hrvatskoj autocestom će moći doći do graničnog prijelaza Bijača – Nova Sela i nastaviti putovanje autocestom Dalmatina.

Most Hercegovina dug je 980 metara, oslanja se na šest stupova visokih gotovo stotinu metara, kojima je premoštena rijeka Neretva, i nastavlja se na ranije izgrađenu dionicu autoceste u dužini od oko 11 kilometara kroz zapadni dio Hercegovine. Vrijedan je 30 milijuna eura.

– Otvorenjem poddionice Počitelj – Zvirovići i mosta Hercegovina ovaj dio BiH izravno će se povezati s Europskom unijom – istaknuli su iz Autocesta Federacije BiH u pozivu za medije, dodajući kako se važnost ovog projekta ogleda u tome što će potaknuti razvoj ekonomije i stvoritiuslove za razvoj i napredak ovog dijela BiH.


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*