Izložba slika Ahmeta Bozkurta, fotografa, putnika, izletnika, planinara, pisca

U Domu mladih Tuzla, u četvrtak, 5.septembra 2024.godine, biće otvorena izložba fotografija Ahmeta Bozkurta, iz Turske.

AHMET BOZKURT je rođen u Amasyi 1955. godine. Fotografijom se počeo baviti 1998. i učlanio se se Udruženje za umjetničku fotografiju u Ankari. Pohađao je nekoliko tečajeva i foto- radionica kako bi proširio svoje znanje o fotografiji. Učestovao je u grupnim klupskim prezentacijama, a imao je i nekoliko samostalnih prezentacija u klubu i na drugim prigodnim manifestacijama. Njegove fotografije primane su za izlaganje u više od dvadeset gradova. Imao je više funkcija u Udruženju. Bio je član uprave Fotokluba i Federacije, a predsjednik je Fotokluba u periodu 2010 – 2011. Njegovi članci objavljivani su u specijalizovanim časopisima o turizmu kao što su Altınota, RailLife, Fotoworld, Fotoritim.

Počasni je član SİFAD-a (Sinop Amateur Photography Club), SSS (Sille Sanat Sarayi) i član je Turističke grupe u Ankari. Instruktor i konsultant je za fotografiju u Garanti Bank u Ankari.

Njegovo zanimanje je za fotografiju prirode, te nastoji dokumentovati različite kulture i načine življenja. On smatra da se fotografija treba osjetiti, vidjeti, dokumentovati, doživjeti i živjeti.

Jedan komentar

  1. Heya i'm forr the primary time here. I foiund thhis
    board andd I finnd It rrally helpfful & iit helped me out
    much. I'm hoping tto give oone thing basck annd hlp others
    such ass youu helped me.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*