Loše izdanje Zmajeva i poraz u Kaunasu

U okviru 4.kola grupe 2 kvalifikacija za EP, rukometna reprezentacija BiH danas je u Kaunasu poražena od Litvanije sa 19:15. Kao što je bilo i poznato i prije ovog meča, Zmajevi će susret odluke odigrati 11.juna u Zenici protiv Bjelorusije.

Danas su naši momci odigrali očajan meč i zasluženo doživjeli poraz. Ostali smo na 3 boda isto koliko i Bjelorusija.

Odlično je počelo prvo poluvrijeme za nas, no onda smo neshvatljivo pali pa su Litvanci gradili svoju prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila po tri razlike, a toliko je i bilo na poluvremenu, 10:7.

Poveli smo golom novog kapitena Nikole Prcea, koji je pogodio u drugoj minuti, a na drugi gol smo čekali do šeste minute, kada je Nikola Prce asistirao Senjaminu Buriću za 2:0 u našu korist. Nakon što su domaći smanjili na 2:1, Prce nam donosi 3:1, da bi nas Alen Ovčina, na novu asistenciju Prcea, pogodio za 4:1.
Petreikis je smanjio na 4:2 u 8. minuti. Na 5:3 u desetoj minuti, Dejan Malinović je promašio sedmerac, a u 15. minuti Litvanci su golovima Plete i Drabaviciusa stigli na 5:5, da bi im Drabas minutu kasnije donio prvo vodstvo na meču, rezultat je glasio 6:5, što je animirali Markovića da pozove time out.

Minuta odmora nije donijela poboljšanje u našem napadu, ali odbrana je djelovala sigurno, pa je sedam minuta kasnije rezultat i dalje glasio 6:5 u korist Litvanije, nakon čega je domaći selektor Arturas Juskenas pozvao time out, nakon čega su Litvanci golom Barbarskasa poveli sa 7:5.
Strazdas je odveo Litvaniju na 8:5, ali naš kapiten Prce smanjuje na 8:6, a Senjamin Burić smanjuje na 8:7. Grosas je sa sedam metara donio Litvaniji 9:7, a Truchanovicius pogađa za 10:7, što je bio rezultat prvog dijela.
Imali smo prvi napadu u drugom poluvremenu, ali nismo pogodili, pa smo domaćinu otvorili priliku za “+4” , a oni to i uspijevaju preko  Truchanoviciusa za 11:7, a Pleta pogađa za 12:7.

Prvi gol u drugom poluvremenu postigli smo u 35. minuti preko Prcea, pa je rezultat glasio 12:8, a minutu kasnije Kosta Savić nas vraća na 12:9. Nakon toga smo napravili seriju od 3:1, i bilo je 13:12 u korist Litvanije.
Nakon toga domaći uzvraćaju serijom od 3:1 i u 50. minuti bilo je 16:13 za Litvaniju. Imali smo u nekoliko navrata priliku da smanjimo, ali je golman domaćih bio sjajan. Tek u 55.minuti smo uspjeli zabiti za 16:14 preko Burića. Ipak, domaći su brzo vratili na tri razlike, a zatim i na četiri, a to je značilo da ćemo upisati poraz. Na kraju je završilo 19:15.
(Vijesti.ba/SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*