Široki bolji od Sparsa, Sloboda poražena u Trebinju

Sinoć su u Laktašima, Trebinju i Širokom odigrana tri meča Lige za prvaka u muškoj konkurenciji. Široki je na domaćem terenu porazio Sparse rezultatom 77:66, dok je Leotar u Trebinju bio bolji od Slobode rezultatom 67:59, a Igokea na domaćem terenu došla do rutinskog trijumfa protiv mostarskog Zrinjskog rezultatom 111:65.

Široki je lakše od očekivanog porazio Sparse u derbiju devetog kola. Prvu četvrtinu su dobili rezultatom 18:13, a u drugoj su bili bolji rezultatom 21:16. Na poluvremenu su vodili sa deset poena prednosti, a rezultat je glasio 39:29. Dobijaju i treću dionicu igre rezultatom 20:16 i već tada je bilo jasno da će trijumf ostati na Pecari. Do kraja su Sparsi pokušali doći do preokreta, ali nisu uspjeli. Domaćina je do pobjede predvodio kapiten Josip Bilinovac sa 17 ubačenih poena, dok je Ivan Novačić ubacio 16 i dodao 9 skokova.

Na drugoj strani su najbolje partije pružili seniorski reprezentativci naše države Stefan Glogovac i Nedim Buza. Glogovac je ubacio 20 poena i imao 8 skokova, te 3 asistencije, dok je Buza dodao 16 poena, 12 skokova i 4 asistencije.

Leotar je na domaćem terenu porazio Slobodu rezultatom 67:59. Viđena je velika borba, a domaćin je utakmicu riješio u posljednjih pet minuta.

Dobili su prvu dionicu rezultatom 24:21, a onda su gosti uzvratili i dobili drugu rezultatom 20:13. Na poluvremenu su imali prednost od četiri poena, a ona je glasila 41:37. Domaćin dobija treću četvrtinu rezultatom 13:9 i u posljednjih deset minuta rezultat je glasio 50:50.

Tim iz Trebinja je predvođen Miljanom Radisavljevićem koji je danas ubacio 16 poena i Markom Rikalom sa 12 došao do trijumfa. Na drugoj strani je najbolju partiju pružio Pavle Boljkovac sa 18 ubačenih poena.

Igokea je došla do još jednog rutinskog trijumfa protiv Zrinjskog. Sjajna igra je krunisana velikom prednošću na kraju. Do trijumfa su ih predvodili Đorđe Drenovac i Aleksandar Radukić sa po 15 poena, dok je na drugoj strani Jure Brajković ubacio 12 poena, a Ali Demić dodao 11.

(basket.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*