Sutra premijera dokumentarno-igranog filma “Stupica nevidljivog djeteta”

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla, sutra će biti održana tuzlanska premijera dokumentarno-igranog filma “Stupica nevidljivog djeteta”, režisera Šemsudina Gegića. Tim povodom danas je upriličena press konferencija, na kojoj su govorili glavni akteri filma: Alen Muhić, Nina Terzić i Armin Omerović, te režiser Šemsudin Gegić.

Film “Stupica nevidljivog djeteta”, govori o dečaku Alenu Muhiću, koji traga za svojim biološkim roditeljima, ali ga oni izbjegavaju i ne žele ga sresti. Majka ga je rodila na početku rata, nakon što je silovana. Nakon poroda, ona ga ostavlja i zauvijek odlazi. Odrastao, Alen traga za majkom i ocem silovateljem, srpskim vojnikom optuženim za zločin silovanja pred Tribunalom u Hagu.

Nakon Tuzle, film će biti prikazan 7. maja 2015. godine i u Sarajevu. Uslijedit će niz projekcija u kinima i kulturnim centrima širom BiH. Veliko interesovanje za film postoji i u dijaspori, a trenutno se vode razgovori o definisanju termina za projekcije u Evropi i Americi. Distributer filma je BMG Bosanska medijska grupa.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*