AK Sloboda Tehnograd među najuspješnijim na Prvenstvu FBiH u atletici

Proteklog vikenda su takmičari i takmičarke AK Sloboda Tehnograd nastupili na Prvenstvu Federacije BiH za sve uzrasne kategorije, čiji je domaćin i tehnički organizator bio AK ” Vogošća”.

Amer Bećirović je dvostruki prvak FBiH i to u disciplinama 400m za mlađe juniore i 800m za seniore.

Najbolji senior u trci na 100m je atletičar AK “Sloboda Tehnograd” Edhem Vikalo, dok je titulu viceprvaka u istoj trci osvojio Benjamin Mijatović.

Dvostruka prvakinja Federacije je i Amna Musić u disciplinama 300m skoku u dalj za djevojčice, dok su prvakinje FBiH Nudžejma Vrabac u disciplini 1500m za mlađe juniorke, Ema Mešković disciplini 400m za mlađe juniorke, Elma Hasanbašić u disciplini 3000m za juniorke.

Titulu prvaka osvojio je i Ahmed Hodžić u trci na 600m za dječake, kao i Benjamin Topcagic u trci na 400m za mlađe juniore, te Adem Bajrić u skoku u dalj u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Viceprvaci FBiH su Ena Bećirović u trci na 400m za mlađe juniorke, Benjamin Topčagić u trci na 100m za mlađe juniore, Imad Isabegović u trci na 800m za mlađe juniore, Ajna Nezirovac u disciplini 60m za pionirke i Adem Bajrić u trci 60m za cicibane.

Bronzane medalje osvojili su Kenan Jašarević i skoku u dalj za cicibane, Ajna Nezirovac u trci na 60m, Adnan Dzibrić u skoku i dalj za mladje juniore, Imad Isabegović u trci na 400m.

Lične rekorde i svoj nastup imali su i Rjad Hasanbaŝić, Dalal Isabegović, Ajla Babajiç, Amna Selimović, Lejla Hodżić, Madzid Isabegović.
Već narednog vikenda naše najmladje članove očekuje nastup na Međuanrodnom dječijem atletiskom mitingu u Zenici.

(RTV7)

2 0 komentara

  1. Techarp very informative articles or reviews at this time.

  2. Tech to Force Very well presented. Every quote was awesome and thanks for sharing the content. Keep sharing and keep motivating others.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*