Radovi izvođeni tokom noći: Kružni tok na Brčanskoj Malti od jutros u funkciji

Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle , uz pomoć suradnika za pitanja bezbjednosti saobraćaja, u srijedu, 11.09.2024. godine, u kasnim večernjim satima izvodila je radove na postavljanju privremenih objekata putne infrastrukture radi uspostave 1. faze eksperimentalnog  kružnog toka kretanja saobraćaja na raskrsnici Brčanska Malta.

– Poštujući bezbjednost saobraćaja i uvažavajući naše građanke i građane sinoć su cijelu noć uposlenici JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla sa šefom Službe za komunalne poslove Miralemom Mulaćem i uposlenikom Zavoda za urbanizam Tuzla Damirom Hadžimustafićem radili da bi jutros kružni tok na Brčanskoj Malti bio u funkciji. Bravo momci, naveo je u svojoj Facebook objavi Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Gradonačelnik je građane zamolio i za dodatno strpljenje.

– Molim vas za još strpljenja dok se ne završe dodatni radovi na uređenju. Obećali smo kružni tok na Brčanskoj Malti obzirom da ste to Vi tražili i dokazali da su vaši zahtjevi u fokusu našeg rada. Gradit ćemo još dosta kružnih tokova, a sve s ciljem olakšanja i ubrzanja protoka saobraćaja, ali i smanjenja emisije štetnih plinova u atmosferu – istakao je Lugavić.

Uspostavom eksperimentalnog kružnog toka na raskrsnici Brčanska Malta, koja obuhvata ulice Maršala Tita, Armije R BiH, 15. maja i 1. tuzlanske brigade očekuje se znatno ubrzanje saobraćaja na jednoj od najprometnijih raskrsnica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

(tuzlainfo)

Jedan komentar

  1. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is tasteful your authored subject matter stylish nonetheless you command get got an edginess over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*