Počasni naziv primarijus dodjeljen i za sedam doktora Doma zdravlja Tuzla

Počasni naziv primarijus, koji se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstva, odlukom Ministarstva zdravstva Federacije BiH dodjeljen je i za sedam doktora Doma zdravlja Tuzla.

Zvanje primarijus dobili su: dr. Azra Agić, dr. Aida Kovačević, dr. Zinaida Hajrić, dr. Azra Delić, specijalisti porodične medicine, dr. Lejla Kuluglija Memišević, specijalista urgentne medicine, dr. Melika Miraščić Ramić, spec.oralne hirurgije i dr. Selma Šehidić, spec.dječije i preventivne stomatologije.

Menadžment Doma zadravlja je tim povodom organizovao i prijem.

Prof. dr. med. sc. Samir Mačković, je uz čestitke izrazio i zadovoljstvo što je jedna ovakva stručna ekipa ljekara dobila zvanje primarijus.

– Ovo pokazuje ogroman rad i trud a prije svega struku i kvalitet. Sedam primarijusa naše ustanove, osim kvalitete rada, prepoznato je i kao vrijednost i učešće u razvoju struke ali i u drugim aktivnostima vezanim za promociju zdravlja na svim nivoima računajući i obrazovanje – istakao je prof. dr. med. sc. Samir Mačković.

Prijemu su prisustvovali i članovi uprave: dipl. ecc. Faruk Jogunčić, pomoćnik direktora za nemedicinske poslove, magistar soc.nauka Nedim Osmanović, menadžer kvaliteta i dipl. med. teh. Eldin Hasanbašić, glavni medicinar ustanove.

(tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*