Inicijativa: Povelja Grada Tuzle za Ademira Zurapovića

Elvir Bijedić, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla i dugogodišnji fizioterapeut reprezentacije BiH i Slobode uputio je inicijativu za dodjelu Povelje Grada Tuzla Ademiru Zurapoviću, našem najboljem košarkaškom sudiji:

Poštovane/i,

imajući u vidu činjenicu da je mandat aktuelnog saziva GV Tuzle na samom kraju, a kako nisam kandidat na predstojećim izborima, ovo je posljednja u nizu desetina do sada upućenih vijećničkih inicijativa koje su nastajale proteklih godina na sjednicma GV.

Iskreno se nadam da će Komisija za odlikovanja i nagrade uvažiti ovu inicijativu i prijedlog, ali je i vrlo moguće da zbog proceduralnih razloga ovaj prijedlog ne bude uzet u razmatranje ove godine.

Ukoliko se to desi apelujem na novi saziv GV i na Komisiju da ovu inicijativu uvrste kao prijedlog za dodjelu priznanja u narednoj godini.

Smatram da bi dodjela Povelje Grada Ademiru Zurapoviću bila adekvatna nagrada za sve ono što je ovaj, prije svega uzoran građanin Tuzle, a onda i vrhunski profesionalac uradio na promociji svog Grada i Bosne i Hercegovine.

Također mišljenja sam da bismo dodjelom ovakvog priznanja dodatno motivisali značajan broj onih ljudi koji su na impresivan način posvećeni poslu kojim se bave i koji mogu biti najbolji i najdostojanstveniji predstavnici svog Grada u svjetskim okvirima, baš onako kako je to uradio naš Ademir.

Jedan komentar

  1. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is tasteful your authored subject matter stylish nonetheless you command get got an edginess over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*