EHF Europa kup: Rukometaši Slobode minimalno poraženi na Kosovu

U prvoj utakmici prvog kola Evropskog kupa između Kastriotija i Slobode, ekipa Slobode je poražena rezultatom 30:29. Iako su gosti iz Tuzle na poluvremenu imali prednost od 16:14, nisu uspjeli zadržati vodstvo u nastavku meča.

Sloboda je odlično započela utakmicu, kontrolisala igru i na pauzu otišla sa dva gola prednosti. Međutim, u drugom poluvremenu Kastrioti je uz odličnu atmosferu i veliku podršku domaćih navijača prekrenuo rezultat u svoju korist.

Najefikasniji u redovima Slobode bio je Rustamov sa 7 golova. Pored njega, zapažen učinak su imali Čajić, Čolaković, Miljkunić i Ivanić, koji su sa po četiri gola upisali u listu strijelaca. Dragićević i Ombaša dodali su po dva gola, dok su Vujović i Čejović postigli po jedan gol. Odličan je bio i golman Tuzlaka, Berin Brkić, koji se istakao sa 16 sjajnih odbrana.

Svoje prve minute u evropskoj utakmici upisali su mladi Armin Bulić i Isa Mandžić.

Uzvratna utakmica igra se u Tuzli iduće nedjelje, gdje će Sloboda imati priliku da se bori za prolazak u narednu fazu takmičenja.

(Press kluba/RTV7)

Jedan komentar

  1. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get got an impatience over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*