Gradonačelnik Tuzle sastao se sa županom Istarske županije (VIDEO)

U Gradskoj upravi Tuzle, danas je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, upriličio prijem za župana Istarske županije, Borisa Miletića i pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Ezio Pinzan.

Tokom prijema razgovarano je o temama od zajedničkog interesa za Grad Tuzlu i Istarsku županiju, uključujući kulturu, sport, privredu, poljoprivredu, energetsku efikasnost i rad javne administracije. Ova razmjena iskustava je neprocjenjiva, jer pomoći da se efikasnije realizuju projekti, posebno oni vezani za fondove Evropske unije, gdje Istarska županija ima ogromno iskustvo.

Nakon sastanka, gradonačelnik Lugavić i župan Miletić, zajedno sa saradnicima, odali su počast žrtvama masakra na Kapiji, jedne od najvećih tragedija u novijoj historiji Tuzle. Ova posjeta i čin odavanja počasti stradalima na Kapiji dodatno su ojačali prijateljske odnose, naglašavajući zajedničke vrijednosti koje povezuju Tuzlu sa Istrom, te nastavak dugogodišnje saradnje između Tuzle i regije Istre, s ciljem daljeg razvijanja prijateljskih i poslovnih odnosa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*