Residents check the site of an Israeli airstrike in Beirut's southern suburbs, Tuesday, Sept. 24, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Sigurnosni izvori: U izraelskom napadu na Bejrut ubijen komandant Hezbollaha

U izraelskom zračnom napadu na južna predgrađa Bejruta danas je ubijen komandant Hezbollaha koji je bio vodeća osoba u raketnoj diviziji, rekla su dva sigurnosna izvora u Libanu, dok je sve veći strah od općeg rata na Bliskom istoku.

Izvori su identifikovali ubijenog komandanta kao Ibrahim Qubaisi. Napad, u kojem je ubijeno šest ljudi, zadao je još jedan udarac ovoj grupi koju podržava Iran, a koja se prošle sedmice suočila s nizom neuspjeha od strane Izraela, javlja Reuters.

Ovaj napad dolazi samo nekoliko dana nakon što je Hezbollah potvrdio da je u predgrađu glavnog grada poginuo još jedan njihov zapovjednik, Ibrahim Aqil.

Nemilosrdni pritisak na Hezbollah povećao je strahove da će gotovo godinu dana sukoba preći u još jedan sveopći rat i destabilizirati Bliski istok, gdje već bjesni sukob između Izraela i Hezbollahovog saveznika Hamasa u Gazi.

Od jutarnjih sati 23. septembra izraelska vojska izvela je stotine zračnih napada na južne gradove Libana, kao i na regije Bekaa i Baalbek.

Ministarstvo zdravlja Libana saopćilo je da je u napadima poginulo najmanje 558 ljudi, uključujući 50 djece i 95 žena, a 1.835 ljudi je povrijeđeno.

(BHRT)

Jedan komentar

  1. أنابيب المطاط المتاحة أيضًا في مصنع إيليت بايب مصممة لتحمل الظروف القاسية، حيث توفر مرونة استثنائية ومتانة. هذه الأنابيب مثالية للتطبيقات التي تتطلب مقاومة للتآكل والمواد الكيميائية ودرجات الحرارة المتفاوتة. كأحد أفضل المصانع وأكثرها موثوقية في العراق، نضمن أن أنابيب المطاط لدينا تلتزم بأعلى معايير الأداء والسلامة. اكتشف المزيد عن منتجاتنا على elitepipeiraq.com.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*