Danas sunčano i vruće

U Bosni i Hercegovini će biti sunčano i vruće, uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 11 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 27 do 32 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura iznosit će oko 13, a dnevna oko 29 stepeni.

Vrijeme narednih dana:

U srijedu će biti u južnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčanije.

Prema kraju dana i u večernjim satima u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima očekuju se pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jačim udarima vjetra, lokalno i gradom. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 19, a dnevne od 27 do 33 stepena.

U četvrtak se očekuje u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Tokom prijepodneva, uglavnom, još u centralnim i istočnim područjima. Očekivana količina padavina od 2 do 5, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima od 5 do 10 l/m2. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 20 do 26 stepeni.

U petak se očekuje pretežno sunčano. Jutarnje temperature kretat će se od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 a dnevne od 19 do 23, na jugu od 23 do 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*