„Fitness za sve“ na Dječijem sajmu: Vježbajmo zajedno i stari i mladi!

Pored šarolike ponude edukativnih i kreativnih radionica i brojnih zabavnih sadržaja, koji će se cjelodnevno odvijati tokom trodnevnog Dječijeg sajma u Tuzli, organizatori su za posjetitelje priredili i rekreaciono-sportske aktivnosti za zdravo i sretno djetinjstvo naših i vaših mališana.
Sportskom dijelu programa mogu se pridružiti svi, stari i mladi, roditelji, braća, sestre, bake, nane, deke, tetke, učiteljice i vaspitačice, ali i svi drugi koji u petak 8. maja od 18 sati budu u Maloj sali SKPC Mejdan.

U tom terminu, kao i u subotu 9. maja, sa početkom u 19 sati na programu je „Fitness za sve“, koji će realizovati ekipa iz fitness studija „Fitness by Jasko“.

-Navike aktivnog načina življenja i ljubav prema sportskim aktivnosti stvaraju se već sa prvim koracima, na početku života.  Stoga je upravo ovaj dio sajamskog sadržaja od velikog značaja. Uz zabavan kardiovaskularni program namjera je ukazati na značaj redovnih aktivnosti.  Ne zaboravimo da je ovo, između ostalog, odličan način preventivnog djelovanja protiv dijabetesa i pretilosti – istakli su organizatori „Dječijeg sajma“.

Stručnu i profesionalnu podršku u pomenutim terminima pružit će dr. sc. Jasmin Zahirović, fitness instruktor, uz asistenciju svojih saradnica.

Pružimo našim mališanima dobar primjer, vježajmo svi zajedno.

Podsjećamo, „Dječiji sajam 2015“, velika revijalno-sajamska manifestacija, počet će u petak 8. maja i trajati do 10. maja 2015. godine.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*