Elektrotehnička škola 45. rođendan obilježila priredbom i izložbom nagrađenih radova

Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla obilježava svoj 45. rođendan. Tim povodom danas je u ovoj školi održana priredba, kao i izložba učeničkih radova.

Također, kroz Dan otvorenih vrata, učenici završnih razreda osnovnih škola imali su priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje ova škola nudi.

Elektrotehnička škola može se pohvaliti brojnim osvojenim nagradama na kantonalnim i državnim takmičenjima, a nosioci su i značajnih nagrada osvojenih na Burch Olimpijadi, gdje se takmičilo čak 17 učenika ove škole. Nagrađeni radovi bili su izloženi kako bi se posjetioci mogli upoznati sa svim učeničkim dostignućima i inovacijama, kojih ima zaista mnogo.

Elektrotehnička škola osnovana je davne 1970. godine. Od tada do danas, oko 10 000 učenika uspješno je steklo neko od stručnih zanimanjima koje nudi ova škola.

Opće obrazovanje i brojna stručna zanimanja koja su na raspolaganju učenicima pružaju vrlo dobar temelj za nastavak školovanja. Ipak, u fokusu je praktična nastava, tako da učenici nakon završetka svog školovanja ne čekaju na berzama rada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*