Počinje ljetna sezona na Panonskim jezerima

JKP ” Pannonica” Tuzla otvorilo je  kapije na Panonskim jezerima, tako da će Tuzlaci i gosti ovoga grada prvi dan vikenda, koji će prema prognozama meteorologa biti sunčan i topao, moći provesti uz slana jezera.

Ove subote počinje ljetna sezona i komercijalni rad kompleksa Panonskih jezera u Tuzli, dok će manifestacija svečanog otvaranja ljetnje sezone 2014. godine biti organizovana  u subotu, 21.juna 2014. godine u formi cjelodnevne zabave pod nazivom „Family Day“.

Podsjećamo, nevrijeme i poplava su na sve tri filterska postrojenja, infrastrukturnim objektima i dijelu plaže prvog jezera nanijele velike štete. Naporima uposlenih JKP Pannonica doo Tuzla, proteklih dana je izvršena  sanacija i rekonstrukcija filterskih postrojenja prva dva jezera, ponovno punjenje tehnološkom vodom i slanicom i filtriranje vode. U proteklom periodu je izvršena dezinfekcija svih plaža, prostora oko plaža, kao osnovni uslov  sanitarne ispravnosti objekata, a iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dobijen je Izvještaj o rezultatima ispitivanja vode (fizičko hemijska i bakteriološka analiza) u prva dva jezera. Svi rezultati u potpunosti zadovoljavaju kriterijume i uslove „Pravilnika  o zdravstvenoj ispravnosti vode“ čime su zadovoljeni svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na Panonskim jezerima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*