Tri dive oduševile publiku neprolaznim melodijama

Sinoćnjim nastupom u Koncertnoj dvorani BKC-a Tuzla, Gabi Novak, Tereza Kesovija i Radojka Šverko oduševile su publiku, baš kao i Ante Gelo (gitara), Matija Dedić (klavir) i Amar Češljar (bubnjevi), koji su ih pratili na svojim instrumentima.

U ulozi kreativnog direktora projekta našao se sjajni gitarist, kompozitor i aranžer Ante Gelo koji je i ovom saradnjom s Gabi, Terezom i Radojkom pokazao zašto pripada samom vrhu muzičke scene u regionu. Trima divama i Geli na pozornici se pridružio i jedan od najboljih jazz pijanista na ovim prostorima Matija Dedić koji ih je pratio na klaviru. Njima se, na bosanskohercegovačkoj mini turneji pridružio i vrsni sarajevski perkusionist Amar Češljar.

Gabi, Tereza i Radojka su dosad održale 20-ak sjajnih zajedničkih koncerta, uključujući i sinoćnji u Tuzli, a prvi je bio na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara 2010. godine. Sve tri dobitnice su prestižne diskografske muzičke nagrade Porin za životno djelo te mnogih drugih domaćih i međunarodnih priznanja.

Razgovor sa tri dive možete pogledati u emisiji “Gost grada”, na programu RTV7 u subotu, 23.5.2015.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*