Pripadnici Udruženja policije TK 91. – 95. prisjetili se kolega koji su dali živote za odbranu Tuzle

Savez Udruženja policije TK 91-95. u povodu obilježavanja 15. maja organizovao je danas press konferenciju. Predstavnici Saveza prisjetili su se događaja koji su prethodili 15. maju a koji su ih ponukali da spremnije dočekaju ono što je slijedilo i tako odbrane Tuzlu.

Aktivni i rezervni sastav policije profesionalno je odradio svoj posao u skladu sa Zakonom i tako zaštitio građane i njihovu imovinu. Policajci su, uprkos uslovima u kojim su obavljali svoj posao, uspjeli sačuvati jedinstvo i nepodjeljenost.

Kako je istakao Enver Jukanović, predsjednik Saveza Udruženja policije TK 91. – 95., od potpisivanja Dejtonskog sporazuma različito se tumači isti događaj, a takva tumačenja ne idu nikome u prilog. Smatra da istina o kojoj govore, treba da bude dostupna svim građanima Tuzle, ali i šire, jer je važno da buduće generacije rastu u istini.

Ova 23. godišnjica, prilika je i da se odaju priznanja svima koji su dali svoje živote za odbranu Tuzle i BiH. U povodu Dana odbrane Tuzle Udruženje pripadnika policije 4. april Tuzla je upriličilo prijem porodica poginulih pripadnika policije, i ranjenih policajaca.

Podsjećamo, na Brčanskoj Malti 15. maja život je izgubilo 6 policajaca, a 24 su ranjena.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*