Sajam srednjih škola: Srednjoškolci poručili osnovcima da pažljivo biraju buduća zanimanja koja

Gimnazija Ismet Mujezinović danas je bila domaćin Sajma srednjih škola grada Tuzle. Cilj projekta je upoznavanje učenika završnih razreda osnovnih škola sa mogućnostima koje im se pružaju u pojedinim školama.

Sajam srednjih škola okupio je brojne tuzlanske škole na jednom mjestu kako bi što više osnovaca, ali i njihovih roditelja, imalo priliku da sazna koje zanimanje odabrati i šta im pojedine škole nude u okviru obrazovnog procesa. Na brojnim štandovima gosti su mogli dobiti sve potrebne informacije i od učenika i od profesora.

Projekat su zajedno realizovali Elektrotehnička škola i Gimnazija Ismet Mujezinović, a finansijski podržala Fondacija tuzlanske zajednice.

Sajam se odvijao pod simboličnim nazivom ˝Uzmi stvar u svoje ruke˝. Sam naziv je svojevrsna poruka osnovcima da dobro razmisle o budućem izboru jer će od toga zavisiti njihova budućnost.

Srednjoškolci su poručili osnovcima da pri upisu škole ne biraju popularna zanimanja, nego da slušaju svoje instinkte i zanimanje odaberu prema svojim afinitetima, ali u dogovoru s roditeljima.

Pred osnovcima je težak izbor jer su se sve srednje škole predstavile u najboljem svjetlu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*