Prijavljen nestanak jedne osobe, pokrenuto nekoliko klizišta

Na osnovu izvještaja Kantonalnog štaba Civilne zaštite vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati iznosio je 198,55 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.) u odnosu na mjerenje jučer u 07,00 nivo je viši za 11 cm. Ispust kroz temeljne otvore brane iznosi 17,55 m3/s.

U Općini Gračanica vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac, jutros u 07,00 sati iznosi 234 cm, a u odnosu na jučerašnji niži je za 71 cm (visina vodostaja kada se preduzimaju mjere odbrane od poplava 300 cm).

Na području općine Doboj Istok rijeka Spreča se izlila i poplavila oko 10 hektara poljoprivrednog zemljišta uz rijeku Spreču.

Prema izvještaju OSCZ Doboj Istok, u toku dana 26.05.2015. godine, aktiviralo se klizište u naselju Brđani, MZ Klokotnica koje je oštetilo dva stambena objekta. Stanari navedenih objekata privremeno izmješteni kod rodbine i prijatelja

U općini Gradačac prijavljeno je novo klizište u Mionici III, „Kukuruzi“ na poljoprivrednom zemljištu u površini cca 4000m2.

U općini Sapna prijavljeno klizište na lokalitetu naselja Žuje-Šarci, ugrožena tri stambena objekta. Prijavljeno je slijeganje zemljišta u naselju Rastošnica, koje ugrožava jedan stambeni objekat u kome niko ne stanuje.

U protekla 24h općinskom operativnom centru CZ Srebrenik prijavljen je nestanak Ibrišimović Samida iz Tinje, zadnji put viđen u Tuzli .

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*