Historijski uspjeh: Džumhur na Federera na Roland Garrosu

U drugom kolu Roland Garrosa najbolji bh. teniser, Damir Džumhur pobijedio je KipraninaMarcosa Baghdatisa koji je uoči početka susreta bio izraziti favorit protiv mladog Džumhura.

Džumhura u narednom kolu očekuje duel protiv velikog Rogera Federera.

Naš najbolji teniser je protiv Baghdatisa napravio break u devetom gemu prvog seta i sigurnim servisom riješio tu dionicu igre u svoju korist rezultatom 6-4 (1:0).

Džumhur je fantastično krenuo i u drugom setu vodstvom 4:0 nakon čega se Baghdatis vraća u igru pri rezultatu 4:3. Ipak do kraja Džumhur sjajnom igrom uspijeva osvojiti i drugi set rezultatom 6:3 (2:0).

Treći set nije bio obećavajući za Džumija, jer je Baghdatis poveo 2:0. Ipak velikom borbom Damir je stalno bio jedan poen iza Marcosa, ali to nije bilo dovoljno za preokret, pa set završava rezultatom 6:4 za Kipranina (2:1).

Posljednji, četvrti set, Džumhur je odigrao sjajno i riješio u svoju korist rezultatom 6:2 za konačnih 3:1 protiv Baghdatisa i historijski uspjeh za naš tenis.

U publici je bilo dosta Bosanaca i Hercegovaca, pa su se mogli čuti povici podrške Džumhuru.

Podsjetimo, Džumhur je u drugo kolo prošao nakon što je savladao Rusa Mikhaila Youzhnyjeg, koji je u prvom kolu sredinom trećeg seta (bilo 2:0 za Džumhura) predao meč.

(SPORTportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*