Kolegij GV Tuzla: Pokazati maksimalno uvažavanje i pijetet prema stradalnicima

Kolegij Gradskog vijeća Grada Tuzle uputio je zahtjev svim građanima, institucijama i medijima u BiH da u dane komemorativnog obilježavanja stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji 25. maja 1995. godine pokažu maksimalno uvažavanje i pijetet prema stradalnicima na Kapiji i članovima njihovih porodica, ali isto tako i prema stradanjima i svim žrtvama zločina koje je izvršio agresor na BiH.

To podrazumijeva, kako se navodi, da u dane komemoracije nije primjereno organizirati proslave bilo koje vrste praćene muzikom ili nekim drugim oblicima manifestacije slavlja, ni u medijima emitovati popularnu muziku i prikazivati sadržaje zabavnog karaktera, kao što se u pojedinačnim slučajevima dešavalo u nekim sredinama izvan Tuzle na dan komemorativnog obilježavanja stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji.

-Pozivaju se predstavnici vlasti u gradovima i općinama, da blagovremeno obavijeste medije u BiH o planiranim komemorativnim obilježavanjima, kako bi isti mogli ispoštovati traženje Gradskog vijeća Grada Tuzla da se u navedene dane ne emituju zabavni sadržaji – navodi Kolegij Gradskog vijeća Tuzla.

(RTv7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*