Lege Artis kod gradonačelnika Jasmina Imamovića

Gradonačelnik Jasmin Imamović upriličio je danas prijem za predstavnike Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis”, povodom osvajanja Zlatne medalje na Internacionalnom takmičenju horova “Majske muzičke svečanosti 2015″.

Ovom prilikom gradonačelnik Imamović razgovarao je sa predstavnicima GUD “Lege Artis” o njihovom radu i budućim projektima, izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za predan rad i postignute rezultate.

Dirigent hora Jasmin Hasić zahvalio se Gradu Tuzla i gradonačelniku Imamoviću na prijemu, te izjavio kako je hor, u kratkom periodu postojanja, zabilježio značajne rezultate. Napomenuo je da su ranijih godina, na istom ovom takmičenju, osvajali srebrenu i bronzanu medalju, da bi se u trećoj takmičarskoj godini, u veoma jakoj konkurenciji, okitili zlatnom medaljom.

Pobjedom na pomenutom takmičenju, hor Lege Artis je uvršten i u takmičarski dio Ohridskog horskog festivala 2015. godine.

Na kraju sastanka predložen je nastavak saradnje na promicanju kulturnih vrijednosti Grada Tuzla, kroz aktivnosti hora Lege Artis.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*