Zahtjev Kolegija Gradskog vijeća Grada Tuzla

Kolegij Gradskog vijeća Grada Tuzle upućuje zahtjev svim građanima, institucijama i medijima u Bosni i Hercegovini, da u dane komemorativnog obilježavanja stradanja Tuzlanske mladosti na Kapiji 25.05.1995. godine pokažu maksimalno uvažavanje i pijetet prema stradalnicima na Kapiji i članovima njihovih porodica, ali isto tako i maksimalno uvažavanje i pijetet prema stradanjima i svim žrtvama zločina izvršenih od strane agresora na Bosnu i Hercegovinu.

Navedeno podrazumijeva, da u dane komemoracije nije primjereno organizirati proslave bilo koje vrste popraćene muzikom ili nekim drugim oblicima manifestacije slavlja (poput vatrometa i slično), niti u medijima emitovati popularnu muziku, a ni prikazivati sadržaje zabavnog karaktera, kao što se u pojedinačnim slučajevima dešavalo u nekim sredinama izvan Tuzle na dan komemorativnog obilježavanja stradanja Tuzlanske mladosti na Kapiji 25.maja.

Pozivaju se predstavnici vlasti u gradovima i općinama, da blagovremeno obavijeste medije u Bosni i Hercegovini o planiranim komemorativnim obilježavanjima, kako bi isti mogli ispoštovati traženje Gradskog vijeća Grada Tuzla da se u navedene dane ne emituju zabavni sadržaji.

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI :

Jozo Nišandžić, prof.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*