Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama će biti magle ujutro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 6 do 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu Hercegovine od 22 do 25 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne u planinskim područjima umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 8 do 12 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

:

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*