Baždarević danas proziva: Spisak bez debitanata, vraćaju se Kolašinac i Zec

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas će saopćiti spisak reprezentativaca za kvalifikacioni duel sa Izraelom 12. juna u Zenici.

Iako je od prijateljske utakmice u Austriji do danas Baždarević često putovao Evropom gledajući potencijalne reprezentativce, ipak je teško očekivati da će se neko od debitanata naći na njegovom današnjem spisku.

25 imena na spisku

Sigurno je da će se vratiti Ermin Zec, dok se očekuje i povratak Seada Kolašinca koji je u finišu sezone u Bundesligi igrao dobro za Schalke. Baždarević je nedavno najavio da će se na spisku naći 25 imena, što znači da će sa nedavnog spiska za Andoru i Austriju vjerovatno otpasti četiri imena.

Pozivima se nadaju: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Ognjen Vranješ, Edin Cocalić, Emir Spahić, Anel Hadžić, Senad Lulić, Izet Hajrović, Sejad Salihović, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Semir Štilić, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić, Tino Sušić, Edin Višća, Riad Bajić, Milan Đurić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Ermin Zec.

Nadao se i Hušidić

Baždarević pomno prati i dešavanja “preko bare“. Tamo ove sezone u odličnoj formi igra Adis Hušidić. I on je u Mešinim planovima, ali će ga poziv ovog puta zaobići.

Jedan od najboljih igrača Los Angeles Galaxyja nadao se pozivu ponajviše što u defanzivnom dijelu veznog reda trenutno nemamo raspoloženog i standardnog igrača.

Poziv je, od ranije je poznato, trebao otići i na adresu Marija Vrančića, ali se veznjak Paderborna povrijedio i neće konkurisati za Izrael.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*